Çocuklu Hayatın İlkeleri

0

Kargodan kitap geldiğinde, önce kart ya da başka bir sürpriz zannettim, çünkü kapağı nefis! Öyle tatlı ki, sahiden okumaya kıyamadım birkaç gün.

Ben hamileyken özellikle çok okudum. Sonra çocuk gelişimi için çok okudum. Okudum da okudum. Haliyle bilen anne/adayı arkadaşlarım hep sorar ne okuyalım diye. Ben de indekslerim ve ne hakkında okumaya ihtiyaç duyduklarını sorarım. Uyku mu, ilk yıl mı, sağlık mı, kardeş ilişkileri mi… Ama işte bütün bunları kapsayan, hap gibi tek bir kitap “reçete edecek” olsaydım; o bu kitap olurdu.

Kitap çocuğun duygusal ihtiyaçlarından, tatile çıkmaya, ev kazalarından uyku düzenine kadar her şeyi kapsıyor. Genel hatlarıyla ihtiyacınız olan tüm konulara değiniyor. Maddeler halinde, tek tek ve yalın bir anlatımla size yol gösteriyor. Yazarın doktor olması ayrı bir avantaj, çünkü anne deneyimi oldukça göreceli ve her çocuğa göre değişen bir şeyken, bütün bu mevzulara hem bilimsel hem de gerçekçi ve sade bir yaklaşım hepimizin ihtiyacı olan şey. 

Okudukça karşınıza çıkan alıntılar çok tatlı. Bazıları tanıdık, bazılarını ilk kez görüyorsunuz. Gülümseyip okumaya devam ediyorsunuz. Çizimler Gökçe Altunay’a ait ve her biri ayrı ayrı bakılmaya değer. İncecik ve özenle hazırlanmış. Aradaki kırmızı sayfalar kitaptap ayrılıp görebileceğiniz bir yere asmak isteyeceğiniz kadar etkili. “Hayır yerinde ağırdır”, “Çocuğunuzda istemediğinizi önce kendinizde çözmelisiniz” gibi nokta atışı yapan bilgiler içeriyor.

Ve ben bir bibliyofil olarak, kitapların sayfalarını, dokularını, boyutlarını ayrıca çok seviyorum, önemsiyorum. Bu kitapta da en çok sayfa yapısına bayıldığımı itiraf etmeliyim. Bütün bu detaylar, kitabın ne kadar düşünülerek hazırlandığını hissettiriyor.

 

Yorum yapılmamış

Bu yazı da ilginizi çekebilir

Selfie’ler gerçeği yansıtıyor mu?

Haydi itiraf edelim. Hepimiz teknolojiye olması gerektiğinden daha fazla bağımlıyız. Ben teknolojiyle aşk nefret ilişkisi içinde olduğumu itiraf edebilirim. Serbest çalışan bir yazar ve blogger ...