Bir Ebeveynin Asla Söylemeyeceği 10 Şey

0

Anne babaların söylediği, bilgece, komik ya da tuhaf ifadeler vardır. Aşağıdakiler onlardan değil. Bunların hiçbirinin ebeveynler tarafından söylenmediğine %99 eminim.

  1. “Lütfen bütün Lego kutularını yere döker misin?” Ayrıca bir kısmını da koridora bırak. Böylece gece yürürken ayak masajı yaptırmış oluruz.
  1. “Çişini tuvalete yapmak bir kural olmaktan çok, yönlendirme.” Yapamıyorsan da endişe etme. Yaşam boyu ihtiyaç duyacağın bir beceri sayılmaz.
  1. “Şekerinin hepsini bitirirsen, sana büyük bir tabak brokoli vereceğim.” Aslında, sadece iki ısırık daha alırsan, tüm hafta boyunca her yemekten sonra brokoli yiyebilirsin.
  1. “Tabii ki gece uyumasan da olur!” Uyumadığın her günün ertesi harika kararlar alıp, tüm duygularını kontrol edebildiğin bir gün oluyor.
  1. “Az önce banyo yaptığını biliyorum, ama saçına biraz daha yoğurt bulaştırırsan memnun olurum.”
  1. “Elbette odanı temizlemen gerekmiyor!” Son üç gündür o kadar sıkıldım ki… Tüm zamanımı odanı temizlememeni hayal ederek geçirdim.
  1. “Bu boya kalemiyle duvara harika bir resim yapmışsın!”Tek eksiğin tüm koridor boyunca yapmamak olmuş.
  1. “Ne? Montunu yine okulda unuttun ve bulamadın mı?” Kafana takma, zaten iki hafta önce almıştık. Yedek montlar için açtığım banka hesabımdan biraz daha para çeker ve yarına yenisini alırım.
  1. “Gözlerini ne güzel deviriyorsun. Yoksa bunun üzerine çalışıyor muydun?” Keşke tüm konuşmalarımızın sonunda böyle gözlerini devirsen.
  1. “Lütfen, ne olur müzikçaları açar mısın?” Annen ve ben hep senin oturma odamızda saatlerce müzik çalışacağın günü bekledik. Belki bir gün profesyonel olarak bile çalarsın…

***

Yazının İngilizce orijinalini buradan okuyabilirsiniz. Bu çeviri ilk olarak BlogcuAnne.com‘da yayınlanmıştır.

Yorum yapılmamış

Bu yazı da ilginizi çekebilir

Çocuklarınıza Gerçek Kitaplar Okumanın Değeri

Yeni Harry Potter kitabının yarattığı etki bana kağıda basılı kelimelerin çocukların yaşamını nasıl şekillendirdiği konusunu yeniden hatırlattı. Çocukların hayatında gerçek kitapların etkisi nedir? Ben çocuk ...